Breien voor Leprapatiënten Breien voor Leprapatiënten

Breien voor Leprapatiënten
4 oktober 2022 - 'Ons Centrum'

Dit bericht is voor ieder die van breien houdt, jong of oud, man of vrouw. We willen namelijk aan de slag voor leprapatiënten in o.a. Bangladesh en India.

Hoe kunnen we wat voor deze mensen betekenen?
In de ziekenhuizen zijn zwachtels nodig om wonden te verbinden. Een patiënt is vaak te arm om goede verbandmiddelen te kopen. Hoe fijn is het, als zij herbruikbare zwachtels krijgen. Het helpt voor de verzachting van de wonden en geeft stevigheid. het zijn gebreide zwachtels van 100% katoen. Dus het is meteen ook een duurzaam product.

Ons voorstel is dat we op de eerste dinsdagmiddag van de maand een breimiddag organiseren. Vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur in één van de zalen van 'Ons Centrum'.
De eerste middag is dinsdagmiddag 4 oktober 2022.

De diaconie zorgt voor de materialen, d.w.z. breikatoen en naalden. Als u zelf pennen 2.5 en 3.5 hebt is dat natuurlijk ook fijn. Mocht u zelf nog een paar bolletjes katoen hebben dan is dat ook fijn. Ongebleekt, wit of andere lichte kleur. De zwachtels zijn 15/20 cm breed en 150 cm lang.

Gewoon ribbels breien, iedereen kan het!!
Het is natuurlijk heel gezellig om met elkaar te breien, maar u kunt ook thuis verder breien, of samen met een paar buurvrouwen. Veel gezelligheid en tegelijkertijd bezig zijn voor de ander. Mooier kan toch niet?

We hopen op veel reacties,
namens de diaconie, Jikky Grashuis (0594-612271 / jikky@home.nl

terug