Koffieochtend - elke woensdagochtend in De Zaaier Koffieochtend - elke woensdagochtend in De Zaaier
Woensdagochtend  - Koffieochtend

Elke woensdagmorgen kunt u/jij koffiedrinken in “de Zaaier” in Niekerk.

Wij nodigen u/jullie weer graag uit om met ons gezellig aan de grote tafel te gaan zitten voor koffie/thee en een gezellig praatje. 

De vrijwilligers zien er naar uit u te verwelkomen.

Zien we u/jou op woensdagmorgen tussen 10.00 en 11.30 uur in “de Zaaier in” Niekerk? Graag tot dan.

Namens alle vrijwilligers,
Boukje Agema

 
Jaarthema seizoen 2022-2023

Jaarthema seizoen 2022-2023

Het jaarthema (2022-2023) van de PKN is: 

‘Aan tafel!’ 
Van de Maaltijd van de Heer naar de tafel van verbinding

In de Bijbel - maar ook in de kerk - wordt vaak samen gegeten. Gasten worden ruimhartig genodigd, want samen eten schept verbondenheid. Het voedt niet alleen het lichaam, maar ook de ziel. Want terwijl je met elkaar in gesprek bent, ga je elkaar met andere oren horen en met andere ogen zien.

De belangrijkste maaltijd in de Bijbel is de Maaltijd van de Heer. Wie aan de avondmaalstafel deelneemt, gaat aan tafel bij Jezus Christus. Telkens wanneer wij als gemeente de Maaltijd vieren, gedenken wij Jezus’ leven en dood door brood en wijn te ontvangen als zijn lichaam en bloed. Het maakt je tot een ander mens. 

Aan tafel mogen we het levende Woord ontmoeten. Wie aandachtig naar Hem luistert zal ruimschoots te eten hebben en genieten van een overvloedig maal. Wie zijn oor bij Hem te luister legt, ontvangt leven in al zijn volheid. (Jes. 55/Joh. 10) De Bijbel speelt hierbij een centrale rol.

Bij Christus aan tafel is overvloed. De genade die je daar ontvangt, is genoeg om van te leven en om uit te delen. Vanaf die tafel, waaraan we namens Christus ook anderen nodigen, bewegen we de wereld in om genade handen en voeten te geven.

Link naar: Visienota 'Van U is de toekomst'

lees meer »
 
Levende veertigdagenkalender in Niekerk-Oldekerk-Faan-Enumatil (2019) Levende veertigdagenkalender in Niekerk-Oldekerk-Faan-Enumatil (2019)

In de Veertigdagentijd 2019 gingen in de dorpen Niekerk, Oldekerk, Faan en Enumatil (ten westen van de stad Groningen) veel deuren open. Mensen ontvangen elkaar in hun huis en vormen samen een levende veertigdagentijdkalender.

Lees het volledige artikel door op de afbeelding hieronder te klikken.