Jaarthema seizoen 2022-2023

Het jaarthema (2022-2023) van de PKN is:

‘Aan tafel!’
Van de Maaltijd van de Heer naar de tafel van verbinding

In de Bijbel - maar ook in de kerk - wordt vaak samen gegeten. Gasten worden ruimhartig genodigd, want samen eten schept verbondenheid. Het voedt niet alleen het lichaam, maar ook de ziel. Want terwijl je met elkaar in gesprek bent, ga je elkaar met andere oren horen en met andere ogen zien.

De belangrijkste maaltijd in de Bijbel is de Maaltijd van de Heer. Wie aan de avondmaalstafel deelneemt, gaat aan tafel bij Jezus Christus. Telkens wanneer wij als gemeente de Maaltijd vieren, gedenken wij Jezus’ leven en dood door brood en wijn te ontvangen als zijn lichaam en bloed. Het maakt je tot een ander mens.

Aan tafel mogen we het levende Woord ontmoeten. Wie aandachtig naar Hem luistert zal ruimschoots te eten hebben en genieten van een overvloedig maal. Wie zijn oor bij Hem te luister legt, ontvangt leven in al zijn volheid. (Jes. 55/Joh. 10) De Bijbel speelt hierbij een centrale rol.

Bij Christus aan tafel is overvloed. De genade die je daar ontvangt, is genoeg om van te leven en om uit te delen. Vanaf die tafel, waaraan we namens Christus ook anderen nodigen, bewegen we de wereld in om genade handen en voeten te geven.

Link naar: Visienota 'Van U is de toekomst'

Breien voor Leprapatiënten Breien voor Leprapatiënten

Breien voor Leprapatiënten
4 oktober 2022 - 'Ons Centrum'

Dit bericht is voor ieder die van breien houdt, jong of oud, man of vrouw. We willen namelijk aan de slag voor leprapatiënten in o.a. Bangladesh en India.

Hoe kunnen we wat voor deze mensen betekenen?
In de ziekenhuizen zijn zwachtels nodig om wonden te verbinden. Een patiënt is vaak te arm om goede verbandmiddelen te kopen. Hoe fijn is het, als zij herbruikbare zwachtels krijgen. Het helpt voor de verzachting van de wonden en geeft stevigheid. het zijn gebreide zwachtels van 100% katoen. Dus het is meteen ook een duurzaam product.

Ons voorstel is dat we op de eerste dinsdagmiddag van de maand een breimiddag organiseren. Vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur in één van de zalen van 'Ons Centrum'.
De eerste middag is dinsdagmiddag 4 oktober 2022.

De diaconie zorgt voor de materialen, d.w.z. breikatoen en naalden. Als u zelf pennen 2.5 en 3.5 hebt is dat natuurlijk ook fijn. Mocht u zelf nog een paar bolletjes katoen hebben dan is dat ook fijn. Ongebleekt, wit of andere lichte kleur. De zwachtels zijn 15/20 cm breed en 150 cm lang.

Gewoon ribbels breien, iedereen kan het!!
Het is natuurlijk heel gezellig om met elkaar te breien, maar u kunt ook thuis verder breien, of samen met een paar buurvrouwen. Veel gezelligheid en tegelijkertijd bezig zijn voor de ander. Mooier kan toch niet?

We hopen op veel reacties,
namens de diaconie, Jikky Grashuis (0594-612271 / jikky@home.nl

Levende veertigdagenkalender in Niekerk-Oldekerk-Faan-Enumatil (2019) Levende veertigdagenkalender in Niekerk-Oldekerk-Faan-Enumatil (2019)

In de Veertigdagentijd 2019 gingen in de dorpen Niekerk, Oldekerk, Faan en Enumatil (ten westen van de stad Groningen) veel deuren open. Mensen ontvangen elkaar in hun huis en vormen samen een levende veertigdagentijdkalender.

Lees het volledige artikel door op de afbeelding hieronder te klikken.