Gebedsavond - 17 april 2023

Gebedsavond - 17 april 2023
Gebedsavond

Op dit moment leven we in de veertig dagen voor Pasen. Voor veel mensen een tijd van bezinning. Zelf probeer ik meer te lezen. Het komt er zo vaak niet van, want er zijn veel dingen die aandacht vragen en zijn er veel prikkels om ons heen. Terwijl ik dit schrijf, wordt mijn aandacht afgeleid door twee vechtende katten buiten.  Dit doet mij denken aan de oorlog in Oekraïne en alle andere oorlogen in deze wereld. Maar ook dichterbij huis wordt er ‘gevochten’. Je hebt misschien een meningsverschil over de politiek, de kerk ……, of misschien wil je onrechtvaardigheden zichtbaar te maken of probeer je op te komen voor iemand die dat zelf niet kan. Er zijn zoveel redenen te bedenken om strijd aan te gaan en ik ga niet zeggen dat dat altijd verkeerd is.

Wij kunnen eens kijken wat de bijbel erover zegt. In het oude testament lees je meerdere keren dat degene die aan het hoofd van een leger staat eerst gaat bidden voordat hij de strijd aangaat. In enkele gevallen werd het niet gedaan en de strijd verliep dan niet goed. In het nieuwe testament lees je dat ook Jezus regelmatig bidt. In deze periode gedenken wij in het bijzonder zijn gebed in de nacht voor zijn kruisiging (strijd) in de tuin van Getsemane.  Als wij denken dat wij moeten strijden doe dit dan met liefde en in samenspraak met onze Vader in de hemel. Bidden is belangrijk bij welke strijd je ook strijdt.

Jezus heeft de grote strijd gestreden en is als overwinnaar weer opgestaan. Dit mogen we vieren met Pasen en wij mogen geloven dat wij samen met Jezus overwinnaars zijn. Op bijgevoegd plaatje kun je een vrouw zien die bidt in een veld met narcissen. Narcissen staan voor een nieuw begin (lente) en voor overwinning.


De volgende gebedsavond is:

Maandag 17 april
Aanvang 19.15 uur


Meer info:
Boukjeg@hotmail.com
Of
06-42051232

Boukje de Jong

 
terug